Mave is veilig na 7,5 week buiten rond gedoold te hebben.
Mave raakte vermist op 22 oktober in de avond op de Groevenbeekse Hei in Ermelo.
Door een flinke klap van vuurwerk raakte zij in paniek en rende ervandoor. Ze kwam nog een paar keer in beeld, maar helaas was daar als snel de vluchtmodes waardoor zij niet meer reageerde. Door haar verleden en door haar raskenmerken is zij op haar instinct en geur de hele Veluwe afgerend. Van Harderwijk naar Nijkerk, Putten, Telgt , Horst en dat in wisselend tempo en niet te volgen. Nergens bleef zij langer dan een paar seconden en verdween weer om soms dagen uit beeld te blijven. Ze was ons elke keer te slim af.
Na 600 flyers plakken, honderd liter geurspoor, 50 kilo brokken en 50 blikken tonijn met in totaal 17 voerplekken en wisselend overal live camera’s wist zij toch uit beeld te blijven. Gelukkig waren er vele lieve mensen die steeds maar weer meldingen doorgaven, zodat wij redelijk beeld hadden dat ze er nog was. Begin van de avond kwam een einde aan de onzekerheid. Mave werd gevonden in een tuin in Voorthuizen waar zij onder een struik lag. Ze kon na wat inspanningen aangelijnd worden.

Onze hele grote dank gaat uit naar alle vrijwilligers die dag en nacht klaar stonden om te spotten, te flyeren, liters geursporen etc etc.
Toppers zijn jullie 💪🏽😘

Deze vermissing is in samenwerking met Honden Zoekgroep Gelderse Vallei HZGVHonden zoekgroep ’t Harde e.o., @HondenZoekTeamZeewolde