Op dinsdag 13 december werd de coördinator van de speurhonden van Dogsunderstood gebeld door Jolanda.
Jolanda haar 2,5 jaar oude Soft Coated Wheaten Terriër, Marley, was een uur daarvoor weggelopen.
Ze was aangereden door een scooter.
Alhoewel de jongens op de scooter dachten dat ze tegen een van hun voeten was aangelopen, was het toch de vraag of en hoe zwaar ze mogelijk gewond was.
Jolanda belde dus eigenlijk voor een speurhond, omdat ze niet graag wilde dat Marley de nacht in de kou zou moeten doorbrengen.

Nu is een speurhond inzetten vlak na een vermissing vanaf huis, niet heel gebruikelijk en met alleen een speurhond zou er niet genoeg hulp zijn. Dus er werd bij Dogsearch een flyer gemaakt en opgeroepen onder de vrijwilligers.
De hoop was natuurlijk wel dat nu de deuren thuis open stonden dat Marley gewoon naar huis zou komen.
Ze was van zichzelf namelijk niet bang aangelegd en wanneer de adrenaline gezakt zou zijn, zou ze vast de weg naar huis wel weer vinden.

De eerste speurhond zou de volgende dag kunnen, dus dat werd vast geregeld.
Inmiddels was de halve buurt aan het zoeken en nadat de flyer op Facebook werd geplaatst, kwam er al een zichtmelding binnen. De eerste vrijwilligers zijn al ter plaatse gegaan (echt super fijn ondanks de kou) en waren druk aan het zoeken in de buurt.
Zo ook de buurtgenoten en het gezin van Jolanda. En ineens was daar de gehoopte tekst in de zoekgroep : Marley is gevonden!!! Haar zoon was vlakbij de zichtmelding gaan zoeken en vond haar daar ongeschonden in de buurt.
We zijn super blij dat Marley die nacht gewoon lekker warm thuis kon gaan doorbrengen in plaats van bij -6° buiten in de kou.

Jolanda bedankt voor je vertrouwen in onze teams en dat je zo snel gebeld hebt. En natuurlijk de vrijwilligers bedankt die heel snel ter plaatse gingen om te helpen zoeken.