In de avond van dinsdag 13 augustus kwamen we in contact met Dirk, de eigenaar van Charlie, een Bulgaarse pup van 8 maanden die net 3 dagen bij hem was.
Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden had Charlie door de achterpoort weten te ontsnappen. En was er vandoor gegaan.
Dirk had nog wel meldingen gehad en een vangpoging gedaan waarbij Charlie hem gebeten had en er weer vandoor was gegaan.

Al snel kwamen we erachter dat het Team van Animal Care de eigenaar ook al bijstond, dus we zochten contact met elkaar en besloten daarop onmiddellijk de handen ineen te slaan om kleine Charlie veilig te stellen.
Inmiddels was er door dat team ook al flink geflyerd.
Charlie was woensdag weer in beeld en Dirk hield hem op afstand in de gaten en stuurde pinpoints waar Charlie rondscharrelde.
Dit was niet zo’n fijne locatie want hij bleek een drukke 80 km weg overgestoken te zijn, en we waren heel bang dat hij dat nog es zou doen.

We hadden na onderling overleg ook duidelijk waar Charlie zich bevond.
Animal Care koos een strategisch punt en plaatste daar een grote vangkooi.
Vrijwilligers werden opgeroepen voor een postschema en het posten bij de kooi ging donderdag avond van start.
Charlie liet zich regelmatig rondom de kooi zien, stapte er zelfs een keer half in maar ging er ook weer uit.
Charlie hield ons zo 2 dagen en nachten bezig.. bleef in het gebied en verscheen regelmatig bij de kooi.
De vrijwilligers en Dirk losten elkaar onvermoeibaar af.
Tot er vanochtend ineens een melding kwam dat Charlie de brug over gelopen was en richting de woonwijk liep waar die woont.
De laatste zichtmelder belde dat Charlie 3 meter voor hem zat bij zijn hondje.
Hij stuurde een pinpoint en Dirk ging erheen met lekker stinkend
voer.
Charlie was zeer geïnteresseerd in de andere hond maar liet zich verder niet benaderen waarop de mannen met elkaar naar de achtertuin wandelden en Charlie volgde.
Hij liep mee de goed afgesloten tuin in, de poort ging dicht, en Charlie was safe! 🎉
De klus was echter nog niet geklaard.
Dirk heeft samen met deze man nog de nodige uren in alle rust zijn best moeten doen voordat hij zijn kleine ventje in de armen kon sluiten en mee kon nemen.
Charlie maakt het goed, mankeert gelukkig niks en ligt lekker uit te rusten.

Wij willen in eerste instantie Team Animal Care Brabant ZuidOost heel hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking om deze kleine rakker veilig thuis te krijgen.
Verder bedanken we alle vrijwilligers van beide teams voor jullie inzet, en last but not least Dirk, bedankt voor het vertrouwen in ons beide teams.

Mave is veilig na 7,5 week

Mave is veilig na 7,5 week buiten rond gedoold te hebben.Mave raakte vermist op 22 oktober in de avond op de Groevenbeekse Hei in Ermelo.Door een flinke klap van vuurwerk raakte zij in paniek en rende ervandoor. Ze kwam nog een paar keer in beeld, maar helaas was daar...

Lees meer

Update Marley, Almere :

Op dinsdag 13 december werd de coördinator van de speurhonden van Dogsunderstood gebeld door Jolanda.Jolanda haar 2,5 jaar oude Soft Coated Wheaten Terriër, Marley, was een uur daarvoor weggelopen.Ze was aangereden door een scooter.Alhoewel de jongens op de scooter...

Lees meer
Shady – Den Haag

Shady – Den Haag

Bijna 6 weken geleden op 27 juli kregen we een telefoontje van Suzanne, de eigenaresse van Shady.Ze was in alle staten want haar ‘babygirl’ was die ochtend vermist geraakt in Den Haag bij de oppas.Shady, een mooi Roemeens meisje met een trauma-verleden in een shelter,...

Lees meer