Wie zijn wij

Op volle kracht

In februari 2013 kwam ik een bericht tegen op Facebook van een vermiste hond in mijn woonomgeving. Dit bericht raakte mij zo, dat ik besloot om de eigenaren te benaderen met de vraag of zij hulp nodig hadden met zoeken. Het bleek dat meerdere mensen al aan het zoeken waren en gezamenlijk zijn we een groepsapp gestart. De groep breidde zich al snel uit waardoor we op volle kracht naar de vermiste hond konden zoeken. Met elkaar maakten we een plan om zo strategisch mogelijk de zoektocht vorm te geven. Al snel merkte ik dat ik het een uitdaging vond om een zoektocht te coördineren en om de eigenaren te begeleiden tijdens de vermissing. Ondanks alle inzet van alle vrijwilligers is de hond helaas tot op heden nog nooit gevonden.

Kort na deze vermissing ben ik me meer gaan verdiepen in de wereld van de vermiste honden. Het viel me op dat weinig tot geen hulp beschikbaar is voor eigenaren van de vermiste honden. Zo ben ik op het idee gekomen om een zoekteam te beginnen en dit was de start van Dogsearch Noord-Holland.

We zijn begonnen met een groepje van ongeveer 15 vrijwilligers hier uit de nabije omgeving. Regelmatig werd Dogsearch benaderd om bij te staan bij een vermissing in de omgeving. Al snel werd onze kracht en expertise ook opgemerkt buiten de provincie Noord-Holland. Steeds meer eigenaren riepen onze hulp in, alleen alle aanvragen die binnen kwamen buiten de provincie Noord-Holland moesten we helaas weigeren. We hadden geen vrijwilligers om te helpen bij de vermissing. Dit was keer op keer zo’n enorme teleurstelling voor de eigenaren maar ook zeker voor ons want iedere vermiste hond verdient het om geholpen te worden.

Na de zoveelste afwijzing besloot ik om het roer volledig om te gooien. Een grote ledenwervingsactie was het gevolg en honderden vrijwilligers melden zich aan om te helpen en Dogsearch Noord-Holland veranderde in Dogsearch Nederland.

Ik kan dus ook met trots zeggen dat ik op dit moment samen met 8 beheerders en circa 1.600 vrijwilligers Dogsearch Nederland run. Met al deze vrijwilligers en beheerders zetten we ons in heel Nederland belangeloos in voor elke vermiste hond die bij ons wordt aangemeld.

Groeten,

Brenda Schoorstra | oprichter Dogsearch Nederland

Onze beheerders

Brenda

Mijn naam is Brenda, samen met mijn zoontje Jason en onze 3 Rhodesian Ridgebacks en 2 Podenco’s wonen we aan de kust in IJmuiden.
In 2013 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de vermiste honden wereld.

Het redden van honden is mijn passie, en iedere keer opnieuw weer een enorme uitdaging om vermiste honden te herenigen met hun eigenaren.
Mijn dagelijkse leven draait volledig om honden want naast mijn werk voor Dogsearch ben ik ook werkzaam in de hondenbranche en voel me daarom ook zeer bevoorrecht dat dit mogelijk is.

Susan

Ik ben Susan, 38 jaar en woon in Tilburg met mijn 2 dochters van 2 en 4 jaar.

Wij hebben 2 honden, 4 katten en 3 kippen. In het verleden heb ik als vrijwilligster op de Dierenambulance gewerkt.                                       In 2018 heb ik me als vrijwilligster aangemeld bij Dogesearch Nederland in verband met een vermiste hond in Tilburg.                  Sinds begin dit jaar (2020) ben ik beheerder geworden in de provincie Brabant. Bijna al mijn vrije tijd besteed ik aan vermiste honden. Ik hoop dit nog lang met veel liefde en plezier te mogen doen.

Hans

Dag, ik ben Hans en woon samen met Lilly en onze 2 oude Spaanse hondjes sinds een paar jaar in Petten.

Door een loslopende hond hier in Petten die na een paar dagen gepakt kon worden, heb ik samen met een dorpsgenoot een FB site gemaakt voor vermiste dieren in Petten en omgeving.

Van het een kwam het ander en voordat ik het wist ben ik in de wereld van vermiste honden en de zoekorganisaties terecht gekomen.

Toen ik door een vermissing kennis maakte met Dogsearch, waarbij hun aanpak en de gemotiveerde vrijwilligers mij erg aansprak, ben ik daar blijven hangen

Het geeft veel voldoening om een vermiste hond en de baas weer te herenigen en daar span ik mij graag voor in.

Mirjam

Mijn naam is Mirjam, geboren in 1977 te Purmerend en sinds 1996 wonende in de Zaanstreek.

Ik ben opgegroeid met honden en heb zelf 4 honden gehad, helaas is de laatste van hen vorig jaar na 16 jaar naar haar vriendinnetjes daarboven gegaan.

Door mijn drukke baan -waar ik in ploegendiensten werk- is het momenteel helaas niet meer mogelijk om zelf nog een hond te hebben.

Dus heb ik nu 2 katten, want een leven zonder dieren; dat vind ik niks!

En dat is meteen ook de reden waarom ik sinds 2016 mezelf vol overgave inzet bij vermiste honden.

 

 

Shana

Ik ben Shana, geboren in 1992 woon samen met mijn vriend, onze 2 dochters en onze Stafford in Lelystad.
Ik heb de opleiding dierenverzorging gedaan en een aantal jaar bij de Dierenambulance midden Nederland gewerkt.
Inmiddels doe ik in het dagelijkse leven een paar uur per week werken in een bloemenwinkel en verder ben ik veel thuis voor de kids.
In januari 2018 ben ik begonnen bij Dogsearch als vrijwilliger en heb al aardig wat vermissingen meegemaakt.
Sinds februari 2020 ben ik bij het beheer van Flevoland gekomen.

Shelly

 Mijn naam is Shelly, 28 jaar. Ik woon samen met mijn man, 1 hond en twee katten in Sint maartensvlotbrug NH.

Nadat ik mijn hond Nala kreeg in begin 2018 ben ik mij meer gaan verdiepen in honden. Na een vermissing van een hondje in Den Helder heb ik mij aangemeld als vrijwilligster bij Dogsearch. Na steeds meer vermissingen ben ik gerold in het Beheer bij Dogsearch, ik heb het Elders-Danlos syndroom dus ik help daar waar ik kan.

Het geeft veel voldoening om de hondjes weer te kunnen herenigen met hun baasjes, soms zit er helaas een niet zo leuke afloop bij maar dan ben je er voor de steun voor de baasjes, daar zijn ze dan ook altijd erg blij mee.

Daphne

Mijn naam is Daphne ter Beek, geboren op 2 februari 1985, moeder van twee jongens en woonachtig in Starnmeer. In het landelijk gelegen dorpje woon ik met mijn gezin, zes honden en vijf katten. Aan huis bied ik kleinschalig vakantie opvang voor honden aan en in het dagelijks leven run ik een hondendagopvang en hondenuitlaatservice in Oostzaan. Daarnaast geef ik les op een hondenschool en bied ik privé training aan.

Sinds juni 2018 zet ik mij actief in om vermiste honden weer veilig thuis te krijgen.

Jacqueline

 

Ik ben Jacqueline en woon in Heerhugowaard met mijn hond en een kat. Na vele jaren administratief werk te hebben gedaan in het bedrijfsleven.
Ben ik sinds enige jaren met pensioen.
In mijn vrije tijd ben ik graag bezig op mijn handweefgetouw. Verder heb ik al jaren als grote hobby mijn hond, een Schotse collie, waar ik diverse trainingen mee volgde. Deze hond was altijd hele dagen mee naar kantoor, wat ik iedereen kan aanraden. Ik heb altijd maar één hond gehad en heb inmiddels mijn vierde collie. En mijn oude kat is de grote vriend van mijn collie.

In maart 2019 ontdekte ik tot mijn verbazing dat er dagelijks zoveel honden vermist raakten in Nederland en heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij Dogsearch Nederland, zoekteam Noord-Holland. De aanmelding voor Dogsearch en dit zoekteam was een weloverwogen keuze, waarbij doelstelling en werkwijze kernpunten zijn waar ik graag mijn energie in steek. Het geeft zeker veel voldoening om een eigenaar te ondersteunen tijdens de voor hen heftige periode van de vermissing van hun geliefde huisdier. Daarnaast vraagt het veel kennis over het gedrag van een hond om de juiste strategie te bedenken om het dier zo snel mogelijk weer veilig te stellen.

 

Arnold

Hoi ik ben Arnold.
Ik ben 39 jaar en woon sinds 6 jaar in Tilburg samen met m’n kat Billy de poes.                                                                                                          Ik werk als vrijwilliger bijna 3 jaar bij het dierenasiel en de dierenambulance hier in Tilburg.

Vorig jaar september ben ik bij een vermissing van een geplaatste hond vanuit het asiel in Tilburg vrijwilliger geworden bij  Dogsearch. Sinds mei dit jaar heb ik de stap genomen om medebeheerder te worden bij zoek team Noord Brabant.

Buiten om mijn vrijwilligers werk op de dierenambulance doe ik dit er bij zoveel als dat nodig is en ik beschikbaar ben.

 

Liesbeth

Mijn naam is Liesbeth van Nee, getrouwd en heb 2 meiden van nu 22 en 24 jaar. Ik kan mij niet herinneren dat ik geen honden heb gehad dus Liesbeth en honden horen samen.
In 1996 ben ik met gezin naar Curaçao gegaan en heb daar 3 jaar mogen wonen. Daar heb ik voor de dierenbescherming hondentraining mogen geven. Wij kwamen terug naar Nederland met 4 poezen en 3 honden. Momenteel ben ik trotse bezitter van 3 Engelse Staffords en 2 paarden. Ik wist al van het bestaan van Dogsearch maar ben me er meer in gaan verdiepen toen er opeens achter elkaar hondjes verdwenen in Flevoland. Het zoeken en de passie van de zoekers grepen mij en ik wilde graag meer doen. Ik zet me ook nog in voor verschillende rescue organisaties op Curaçao. Op de foto staat Blossom; onze jongste waar we speurwerk mee doen.

 

Annemiek

Hallo mijn naam is Annemiek, ben 50 jaar en woon in het kleine dorpje Moerdijk (bekend van de Moerdijkbrug, de heftige branden en we waren een paar afleveringen te zien op tv in Typisch Moerdijk).

Ik ben mijn hele leven eigenlijk opgegroeid met honden.
Mijn man wilde ze jammer genoeg niet en dat heeft ie geweten, toen we achteraf gingen wonen bij mijn schoonouders naast. Omdat ze de katten voerde woonden daar dus rond de 145 zwerfkatten, daar heb ik me volledig op gestort, dus i.p.v honden zat hij nu met katten. Mijn eerste zorg was mak maken en zorgen dat er huisjes voor werden gezocht en de katten steriel laten maken. In die tijd kwamen er ook 2 katten in huis en 3 dochters ( nu 21-19-18). Paar jaar geleden een aantal zoektochten meegedaan voor andere organisatie, die stopte ermee. Ondertussen 2 andere katten in huis waarvan 1 boerderij kat en 1 Mainecoon adoptiekat die door de dierenpolitie bij een broodfokker gered is.

Ik heb in 2019 de Stelviochallenge gelopen voor goed doel en zou dit jaar weer gaan, dat word nu volgend jaar.

Afgelopen week hier in ons dorpje een hond kwijt. Kreeg eerst melding in de buurtapp, daar al gelijk op gereageerd en daarna van dogsearch daar mezelf gelijk opgegeven. Toen bleek dat de oproep op Dogsearch eigenlijk te weinig man teweeg bracht een app gestuurd met de vraag of ik het in de buurtapp zou vragen. Dat bracht nogal wat mensen op de been (beetje te veel misschien, maar na bijna 3 dagen werd de hond gevonden en veiliggesteld ). Daarbij kwam ik weer erachter hoe het voelde en hoe ik het toch wel miste. Dus besloten om mezelf ook op te geven.

Wil je ons helpen?

Word vrijwilliger!

Volg ons voor nieuws & zoekacties