Wie zijn wij

Op volle kracht

In februari 2013 kwam ik een bericht tegen op Facebook van een vermiste hond in mijn woonomgeving. Dit bericht raakte mij zo, dat ik besloot om de eigenaren te benaderen met de vraag of zij hulp nodig hadden met zoeken. Het bleek dat meerdere mensen al aan het zoeken waren en gezamenlijk zijn we een groepsapp gestart. De groep breidde zich al snel uit waardoor we op volle kracht naar de vermiste hond konden zoeken. Met elkaar maakten we een plan om zo strategisch mogelijk de zoektocht vorm te geven. Al snel merkte ik dat ik het een uitdaging vond om een zoektocht te coördineren en om de eigenaren te begeleiden tijdens de vermissing. Ondanks alle inzet van alle vrijwilligers is de hond helaas tot op heden nog nooit gevonden.

Kort na deze vermissing ben ik me meer gaan verdiepen in de wereld van de vermiste honden. Het viel me op dat weinig tot geen hulp beschikbaar is voor eigenaren van de vermiste honden. Zo ben ik op het idee gekomen om een zoekteam te beginnen en dit was de start van Dogsearch Noord-Holland.

We zijn begonnen met een groepje van ongeveer 15 vrijwilligers hier uit de nabije omgeving. Regelmatig werd Dogsearch benaderd om bij te staan bij een vermissing in de omgeving. Al snel werd onze kracht en expertise ook opgemerkt buiten de provincie Noord-Holland. Steeds meer eigenaren riepen onze hulp in, alleen alle aanvragen die binnen kwamen buiten de provincie Noord-Holland moesten we helaas weigeren. We hadden geen vrijwilligers om te helpen bij de vermissing. Dit was keer op keer zo’n enorme teleurstelling voor de eigenaren maar ook zeker voor ons want iedere vermiste hond verdient het om geholpen te worden.

Na de zoveelste afwijzing besloot ik om het roer volledig om te gooien. Een grote ledenwervingsactie was het gevolg en honderden vrijwilligers melden zich aan om te helpen en Dogsearch Noord-Holland veranderde in Dogsearch Nederland.

Ik kan dus ook met trots zeggen dat ik op dit moment samen met 8 beheerders en circa 1.600 vrijwilligers Dogsearch Nederland run. Met al deze vrijwilligers en beheerders zetten we ons in heel Nederland belangeloos in voor elke vermiste hond die bij ons wordt aangemeld.

Groeten,

Brenda Schoorstra | oprichter Dogsearch Nederland

Onze beheerders

Brenda

Mijn naam is Brenda, samen met mijn zoontje Jason en onze 3 Rhodesian Ridgebacks en 2 Podenco’s wonen we aan de kust in IJmuiden.
In 2013 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de vermiste honden wereld.

Het redden van honden is mijn passie, en iedere keer opnieuw weer een enorme uitdaging om vermiste honden te herenigen met hun eigenaren.
Mijn dagelijkse leven draait volledig om honden want naast mijn werk voor Dogsearch ben ik ook werkzaam in de hondenbranche en voel me daarom ook zeer bevoorrecht dat dit mogelijk is.

Marianne

Ik ben Marianne, woon in Huizen, Noord Holland.
Ik heb 4 honden, allemaal op m’n pad gekomen in de loop der jaren.
Ze komen uit verschillende Europese landen.
Bij elkaar geraapt stelletje dus.

Ik ben al een jaar of 6-7 werkzaam als vrijwilliger bij Dierenambulance Gooi en Vechtstreek, als chauffeuse en ook als centraliste.

Zo ben ik 5 jaar geleden in contact gekomen met Dogsearch bij de vermissing van Blümchen.
Haar bijzondere verhaal kan je hier op onze website lezen.
Ik raakte vanuit mijn ambulancewerk betrokken bij de zoektocht, was gelijk verkocht, en sloot me aan bij dit fantastische team.
In eerste instantie als beheerder voor Gooi, Vecht en Eemland, maar inmiddels met de groei van Dogsearch meegegroeid en ook in de provincie Utrecht waar mogelijk. Voorwaarde is altijd dat we genoeg vrijwilligers actief ter plaatse kunnen krijgen om te helpen.

Het geeft enorm veel voldoening om eigenaars van vermiste honden te begeleiden en hondjes weer te herenigen met hun baasjes.
Soms is er ook triest nieuws, maar ook dat is een antwoord voor eigenaars die wanhopig zoeken en zich afvragen waar hun lieve maatje nou toch is.
In zo’n geval kan je veel steun bieden aan elkaar en ook hier wat samen delen.
Hondjes horen thuis bij de baasjes in hun warme mandje en daar zal ik altijd samen met de andere vrijwilligers mijn uiterste best voor doen als ze vermist raken.

Hans

Dag, ik ben Hans en woon samen met Lilly en onze 2 oude Spaanse hondjes sinds een paar jaar in Petten.

Door een loslopende hond hier in Petten die na een paar dagen gepakt kon worden, heb ik samen met een dorpsgenoot een FB site gemaakt voor vermiste dieren in Petten en omgeving.

Van het een kwam het ander en voordat ik het wist ben ik in de wereld van vermiste honden en de zoekorganisaties terecht gekomen.

Toen ik door een vermissing kennis maakte met Dogsearch, waarbij hun aanpak en de gemotiveerde vrijwilligers mij erg aansprak, ben ik daar blijven hangen

Het geeft veel voldoening om een vermiste hond en de baas weer te herenigen en daar span ik mij graag voor in.

Annika

Hoi, mijn naam is Annika, ik woon sinds 2015 in Almere Haven, ik heb 2 dochters (‘15 en ‘16) en een werk-type Staffordshire Bull Terrier van 12jr. Ik heb al sinds mijn 20e Staffords gehad, 2 herplaatsers en de dame die we nu nog hebben, heb ik zelf gefokt. Zij is nr.5 🙂 Ik heb 2 jaar bij een dierenwinkel gewerkt en een jaar bij een dierenasiel achter de receptie. Ik wilde als tiener altijd dierenartsassistente worden, mijn hart ligt echt bij de dieren, dus toen ik toevallig via Facebook een oproep zag voor een vermiste hond in Almere, kwam ik in aanraking met DogSearch en heb ik me aangemeld als vrijwilliger. We hebben ook nog een aantal ratjes als huisdier, het liefst zou ik op een kleine “boerderij” gaan wonen, maar je kan niet alles hebben 🙂

 

 

Shelly

 Mijn naam is Shelly, 28 jaar. Ik woon samen met mijn man, 1 hond en twee katten in Sint maartensvlotbrug NH.

Nadat ik mijn hond Nala kreeg in begin 2018 ben ik mij meer gaan verdiepen in honden. Na een vermissing van een hondje in Den Helder heb ik mij aangemeld als vrijwilligster bij Dogsearch. Na steeds meer vermissingen ben ik gerold in het Beheer bij Dogsearch, ik heb het Elders-Danlos syndroom dus ik help daar waar ik kan.

Het geeft veel voldoening om de hondjes weer te kunnen herenigen met hun baasjes, soms zit er helaas een niet zo leuke afloop bij maar dan ben je er voor de steun voor de baasjes, daar zijn ze dan ook altijd erg blij mee.

Shana

Ik ben Shana, geboren in 1992 woon samen met mijn vriend, onze 2 dochters en onze Stafford in Lelystad.
Ik heb de opleiding dierenverzorging gedaan en een aantal jaar bij de Dierenambulance midden Nederland gewerkt.
Inmiddels doe ik in het dagelijkse leven een paar uur per week werken in een bloemenwinkel en verder ben ik veel thuis voor de kids.
In januari 2018 ben ik begonnen bij Dogsearch als vrijwilliger en heb al aardig wat vermissingen meegemaakt.
Sinds februari 2020 ben ik bij het beheer van Flevoland gekomen.

Jacqueline

 

Ik ben Jacqueline en woon in Heerhugowaard met mijn hond en een kat. Na vele jaren administratief werk te hebben gedaan in het bedrijfsleven.
Ben ik sinds enige jaren met pensioen.
In mijn vrije tijd ben ik graag bezig op mijn handweefgetouw. Verder heb ik al jaren als grote hobby mijn hond, een Schotse collie, waar ik diverse trainingen mee volgde. Deze hond was altijd hele dagen mee naar kantoor, wat ik iedereen kan aanraden. Ik heb altijd maar één hond gehad en heb inmiddels mijn vierde collie. En mijn oude kat is de grote vriend van mijn collie.

In maart 2019 ontdekte ik tot mijn verbazing dat er dagelijks zoveel honden vermist raakten in Nederland en heb ik mij aangemeld als vrijwilliger bij Dogsearch Nederland, zoekteam Noord-Holland. De aanmelding voor Dogsearch en dit zoekteam was een weloverwogen keuze, waarbij doelstelling en werkwijze kernpunten zijn waar ik graag mijn energie in steek. Het geeft zeker veel voldoening om een eigenaar te ondersteunen tijdens de voor hen heftige periode van de vermissing van hun geliefde huisdier. Daarnaast vraagt het veel kennis over het gedrag van een hond om de juiste strategie te bedenken om het dier zo snel mogelijk weer veilig te stellen.

 

Liesbeth

Mijn naam is Liesbeth van Nee, getrouwd en heb 2 meiden van nu 22 en 24 jaar. Ik kan mij niet herinneren dat ik geen honden heb gehad dus Liesbeth en honden horen samen.
In 1996 ben ik met gezin naar Curaçao gegaan en heb daar 3 jaar mogen wonen. Daar heb ik voor de dierenbescherming hondentraining mogen geven. Wij kwamen terug naar Nederland met 4 poezen en 3 honden. Momenteel ben ik trotse bezitter van 3 Engelse Staffords en 2 paarden. Ik wist al van het bestaan van Dogsearch maar ben me er meer in gaan verdiepen toen er opeens achter elkaar hondjes verdwenen in Flevoland. Het zoeken en de passie van de zoekers grepen mij en ik wilde graag meer doen. Ik zet me ook nog in voor verschillende rescue organisaties op Curaçao. Op de foto staat Blossom; onze jongste waar we speurwerk mee doen.

Wil je ons helpen?

Word vrijwilliger!

Volg ons voor nieuws & zoekacties