Wie zijn wij

Op volle kracht

In februari 2013 kwam ik een bericht tegen op Facebook van een vermiste hond in mijn woonomgeving. Dit bericht raakte mij zo, dat ik besloot om de eigenaren te benaderen met de vraag of zij hulp nodig hadden met zoeken. Het bleek dat meerdere mensen al aan het zoeken waren en gezamenlijk zijn we een groepsapp gestart. De groep breidde zich al snel uit waardoor we op volle kracht naar de vermiste hond konden zoeken. Met elkaar maakten we een plan om zo strategisch mogelijk de zoektocht vorm te geven. Al snel merkte ik dat ik het een uitdaging vond om een zoektocht te coördineren en om de eigenaren te begeleiden tijdens de vermissing. Ondanks alle inzet van alle vrijwilligers is de hond helaas tot op heden nog nooit gevonden.

Kort na deze vermissing ben ik me meer gaan verdiepen in de wereld van de vermiste honden. Het viel me op dat weinig tot geen hulp beschikbaar is voor eigenaren van de vermiste honden. Zo ben ik op het idee gekomen om een zoekteam te beginnen en dit was de start van Dogsearch Noord-Holland.

We zijn begonnen met een groepje van ongeveer 15 vrijwilligers hier uit de nabije omgeving. Regelmatig werd Dogsearch benaderd om bij te staan bij een vermissing in de omgeving. Al snel werd onze kracht en expertise ook opgemerkt buiten de provincie Noord-Holland. Steeds meer eigenaren riepen onze hulp in, alleen alle aanvragen die binnen kwamen buiten de provincie Noord-Holland moesten we helaas weigeren. We hadden geen vrijwilligers om te helpen bij de vermissing. Dit was keer op keer zo’n enorme teleurstelling voor de eigenaren maar ook zeker voor ons want iedere vermiste hond verdient het om geholpen te worden.

Na de zoveelste afwijzing besloot ik om het roer volledig om te gooien. Een grote ledenwervingsactie was het gevolg en honderden vrijwilligers melden zich aan om te helpen en Dogsearch Noord-Holland veranderde in Dogsearch Nederland.

Ik kan dus ook met trots zeggen dat ik op dit moment samen met 8 beheerders en circa 1.600 vrijwilligers Dogsearch Nederland run. Met al deze vrijwilligers en beheerders zetten we ons in heel Nederland belangeloos in voor elke vermiste hond die bij ons wordt aangemeld.

Onze beheerders

Marianne

Ik ben Marianne, woon in Huizen, Noord Holland.
Ik heb 4 honden, allemaal op m’n pad gekomen in de loop der jaren.
Ze komen uit verschillende Europese landen.
Bij elkaar geraapt stelletje dus.

Ik ben al een jaar of 6-7 werkzaam als vrijwilliger bij Dierenambulance Gooi en Vechtstreek, als chauffeuse en ook als centraliste.

Zo ben ik 5 jaar geleden in contact gekomen met Dogsearch bij de vermissing van Blümchen.
Haar bijzondere verhaal kan je hier op onze website lezen.
Ik raakte vanuit mijn ambulancewerk betrokken bij de zoektocht, was gelijk verkocht, en sloot me aan bij dit fantastische team.
In eerste instantie als beheerder voor Gooi, Vecht en Eemland, maar inmiddels met de groei van Dogsearch meegegroeid en ook in de provincie Utrecht waar mogelijk. Voorwaarde is altijd dat we genoeg vrijwilligers actief ter plaatse kunnen krijgen om te helpen.

Het geeft enorm veel voldoening om eigenaars van vermiste honden te begeleiden en hondjes weer te herenigen met hun baasjes.
Soms is er ook triest nieuws, maar ook dat is een antwoord voor eigenaars die wanhopig zoeken en zich afvragen waar hun lieve maatje nou toch is.
In zo’n geval kan je veel steun bieden aan elkaar en ook hier wat samen delen.
Hondjes horen thuis bij de baasjes in hun warme mandje en daar zal ik altijd samen met de andere vrijwilligers mijn uiterste best voor doen als ze vermist raken.

Hans

Dag, ik ben Hans en woon samen met Lilly en onze 2 oude Spaanse hondjes sinds een paar jaar in Petten.

Door een loslopende hond hier in Petten die na een paar dagen gepakt kon worden, heb ik samen met een dorpsgenoot een FB site gemaakt voor vermiste dieren in Petten en omgeving.

Van het een kwam het ander en voordat ik het wist ben ik in de wereld van vermiste honden en de zoekorganisaties terecht gekomen.

Toen ik door een vermissing kennis maakte met Dogsearch, waarbij hun aanpak en de gemotiveerde vrijwilligers mij erg aansprak, ben ik daar blijven hangen

Het geeft veel voldoening om een vermiste hond en de baas weer te herenigen en daar span ik mij graag voor in.

 

 

Wil je ons helpen?

Word vrijwilliger!

Volg ons voor nieuws & zoekacties