R

Meld uw hond aan bij Amivedi

Het is belangrijk uw hond zo snel mogelijk aan te melden bij Amivedi. Veel van de honden die door hulpdiensten worden gevonden, worden door de database van Amivedi gehaald om te kijken of er een match is met een vermiste hond.

R

Meld de vermissing bij de Dierenambulance

De Dierenambulance kan mee uitkijken naar de vermiste hond. Ook krijgen ze de meldingen als er een hond in de problemen zit of door omstanders gevonden word. Als er een vermist melding bekend is kunnen ze hier eerder op in spelen.

R

Breng uw Dierenarts en het asiel op de hoogte

Als deze instanties op de hoogte zijn van de vermissing van uw hond dan kunnen ze snel de link maken met uw hond als deze eventueel door de hulpdiensten of een buurtbewoner binnen wordt gebracht. Zodat u en uw hond snel weer herenigd kunnen worden.

R

Zet de chip op vermist en zorg voor een goede registratie

Het is erg belangrijk om zo snel mogelijk de chip van uw hond op vermist te zetten. Indien de hond bij de dierenarts of dierenambulance terecht komt lezen ze de chip uit en zo zien ze dat de hond vermist is en kunnen ze aan de hand van de gegevens hond en baas weer samen brengen. Dit is ook belangrijk als er een vermoeden bestaat dat uw hond gestolen is.

Als de chip van uw hond niet op een correct adres en telefoonnummer geregistreerd staat, brengen de hulpdiensten uw hond vaak naar het asiel, om dit te voorkomen is het dus belangrijk dat de chip van uw hond goed is geregistreerd.

R

Stel een geurbron veilig

Een geurbron zo snel mogelijk veiligstellen is erg belangrijk. Speeltjes, kleedjes, halsband enz. bevatten allemaal de geur van uw hond. Verpak alles waar de geur van u hond aan zit apart in een luchtdichte afgesloten zak. Pak de geurbronnen niet met uw blote handen op! Gebruik bijvoorbeeld handschoentjes of pak de geurbronnen op met de binnen kant van de zak. Deze geurbronnen zijn nodig voor de eventuele inzet van een speurhond. De geurbron kan in veel gevallen maar eenmaal gebruikt worden dus meerdere heeft zijn voordelen.

R

Zet de deur open

Is uw hond vermist in de nabije omgeving van het huis, zet dan de poort of deur open en plaats sterk ruikend voer in de gang. Denk bijvoorbeeld aan vlees met een sterk ruikende geur of blikvoer. In veel gevallen keert de hond terug naar huis, doordat er een sterke geur hangt van voer kan dit de hond net dat extra zetje geven om naar binnen te komen. 

Wat vooral niet te doen

Wat vooral niet te doen

Als u de vermiste hond ziet, deze vooral niet gaan roepen. Door het roepen van de hond kan hij opnieuw in paniek raken en heel hard gaan weg rennen. Dit brengt enorm veel risico's met zich mee, de hond kan zich bezeren of zo een weg op rennen. Alleen de eigenaar van...

Lees meer
Hoe vermissing voorkomen

Hoe vermissing voorkomen

Tegenwoordig koopt niet iedereen meer een puppy bij de fokker. Er zijn mensen die een hond een nieuw leven geven die in het asiel zit, maar er adopteren ook steeds meer mensen een hond uit het buitenland. Er zijn vele stichtingen die honden herplaatsen vanuit het...

Lees meer
Handige links

Handige links

Amivedi Het is belangrijk uw hond zo snel mogelijk aan te melden bij Amivedi. Veel van de honden die door hulpdiensten worden gevonden, worden door de database van Amivedi gehaald om te kijken of er een match is met een vermiste hond. Mijn dier is zoek Veel van de...

Lees meer