Gistermiddag 16 september werd onze hulp ingeroepen door Dierenopvangcentrum Tilburg ( DOC T) i.v.m. de vermissing van Rietje, Rietje werd al sinds zondag 15 september vermist.
Rietje was in 2018 al zwervend en hoog drachtig gevonden op straat, de lieve mensen van DOC T hebben zich daarna maanden ontfermt over haar. Maanden lang zijn ze intensief met haar bezig geweest en toen kwam een half jaartje geleden het moment dat ze klaar was voor adoptie, met de juiste begeleiding vanuit het asiel is Rietje geplaatst bij super lieve mensen.
De schok was ook groot bij een ieder toen het nieuws bekend was dat Rietje werd vermist, ook wij voelde gelijk liefde voor dit knappe meisje na alles wat ze al mee had gemaakt in haar nog maar jonge leventje.
Dus hup in de benen en we gingen samen met de medewerkers van DOC T aan de slag voor Rietje, s ’middags volgde enkele zichtmeldingen maar helaas was ze ons iedere keer te snel af.
S ’avonds werd er besloten dat Maartje een medewerker van DOC T waar Rietje een speciale band mee had en de eigenaar gingen lopen op de plek waar Rietje al een paar keer was gezien, maar ook nu weer geen Rietje, ondertussen waren de overige vrijwilligers druk met het plakken van flyers en dit wierp gelijk zijn vruchten af. De ene zichtmelding na de andere volgde alleen alles speelde zich af langs een hele drukke N weg, dus we moesten erg voorzichtig zijn.
Uren lang hadden we haar in het vizier maar ze zette nog geen stap richting de vrijwilligers, tot ze na een hele poos een koekje uit de hand van 1 van onze vrijwilligers, oké het begin is er!
Alle andere vrijwilligers staakte direct het flyeren en zijn het verkeer gaan regelen op de oh zo drukke N weg voor het geval Rietje toch de weg over zou steken, later kregen we ook hulp van de Politie hierbij.
Ondertussen was Maartje ook aangeschoven naast onze vrijwilliger met sterk ruikend vlees en gelukkig bleef Rietje geïnteresseerd in hun heerlijke hapjes. Langzaam probeerde ze de lus van de riem over Rietje haar hoofd te schuiven dit lukte tot 2x toe net niet, maar de 3e keer was het raak!!! Rietje was Safe!!!
Zenuwslopende uren hebben we beleeft maar het was het allemaal waard!

Lieve vrijwilligers van zowel DOC T als onze eigen mensen want een knap staaltje teamwork hebben jullie weer laten zien, teamwork was ook echt nodig langs de drukke weg en dit hebben jullie fantastisch gedaan.
Dikke pluim voor jullie!

Dierenopvangcentrum Tilburg bedankt voor het vertrouwen in onze organisatie en voor de super prettige samenwerking. Politie Tilburg bedankt dat jullie zo snel voor Rietje en ons klaar stonden gisteravond.

Charlie – Nuenen

Charlie – Nuenen

In de avond van dinsdag 13 augustus kwamen we in contact met Dirk, de eigenaar van Charlie, een Bulgaarse pup van 8 maanden die net 3 dagen bij hem was.Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden had Charlie door de achterpoort weten te ontsnappen. En was er...

Lees meer
Shady – Den Haag

Shady – Den Haag

Bijna 6 weken geleden op 27 juli kregen we een telefoontje van Suzanne, de eigenaresse van Shady.Ze was in alle staten want haar ‘babygirl’ was die ochtend vermist geraakt in Den Haag bij de oppas.Shady, een mooi Roemeens meisje met een trauma-verleden in een shelter,...

Lees meer
Orville – Rotterdam

Orville – Rotterdam

Op woensdag 2 oktober kwam Orville aan op Rotterdam/the Hague airport. Zijn nieuwe bazinnetje kwam hem ophalen, maar bij de parkeerplaats aangekomen ging het gruwelijk mis. Orville wist te ontsnappen en vloog er vandoor. Op vrijdag 4 oktober werd hierbij onze hulp...

Lees meer